Via Socialkraft.se kan du hitta föräldrar med erfarenhet av socialtjänsten som kan föreläsa om för socialarbetare, socionomstudenter och politiker eller andra professioner som berörs av socialtjänsten. Vi har föreläsare som pratar om ekonomiskt bistånd, om missbruk och hur det är att vara förälder till ett barn som är placerat utanför hemmet. Hör av er och berätta om er fortbildningsdag eller konferens, så kan vi skräddarsy ett program efter era önslemål.
Lite om mig, Malin.. Jag har tidigare grundat och drivit föreningen Maskrosföräldrar och idag arbetar jag i olika nätverk, både internationellt och i Sverige för att socialtjänsten oftare och tydligare ska följa lagar och Socialstyrelsens rekommendationer. Ett sätt är att bidra till en ökad kunskap om hur man ska kunna tillämpa ett ”tredelat föräldraskap” på riktigt, i praktiken, och hur man kan forma ett hållbart socialt arbete med färre skador och bättre vård. Jag tror att jag skulle kunna kallas ”aktivist” och har nästan dagligen kontakt med föräldrar från hela landet som behöver bli hörda, trodda och få stöd och bli lyssnade på. Jag föreläser kring föräldraskap, återhämtning och dolda maktstrukturer som hinder för socialt arbete och jag undervisar på socialhögskolan i Lund sedan 19 år tillbaka.
Det finns intressanta arbeten utomlands som jag skulle vilja blev prövade även här i Sverige, t ex föräldrastöd enligt peer-to-peer och just nu pågår ett pilotprojekt i Socialkraft kring just det. Om du, precis som jag, tror på att det är möjligt att bedriva ett tryggt och gott men icke-kränkande socialt arbete, är du välkommen till vårt gäng. Skriv eller ring så pratar vi!
Vi som driver Socialkraft är djupt och genuint engagerade i civilsamhällets betydelse för det sociala arbetet, i den bemärkelsen att aktivt verka för att inkludera och öka handlingsutrymme för människor som behöver det.
Det är detta som ÄR socialt arbete.
Det är detta som ÄR socialt arbete.
Kontakta oss via formuläret så hör vi av oss så snart vi har möjlighet.
Socialkraft för omställning till hållbart socialt kapital
