Ny mobil logo mars 2019

Ideella föreningen Socialkraft

Socialkraft är en ideell förening som består av människor med lång erfarenhet av både ideell, idéburen sektor och lång erfarenhet av återhämtning, självhjälps-rörelsen, kamratföreningar och att ta tillvara på människors livserfarenheter till kunskap för andra. 
Föreningen är religiöst och politiskt obunden, det är en förening med ett uttalat krav på nykterhet som verkar för och samverkar med nykterhetsrörelsen men med ett bredare fokus på återhämtning även från svår psykisk ohälsa och sociala tillstånd såsom hemlöshet och det vi kallar för ”havererat föräldraskap”. Nyckelorden i vår vision är ”Ett bättre liv för de som har livserfarenheter av utanförskap och utsatthet och ett samhälle med ett hållbart, demokratiskt och gott socialt arbete”. 
Våra medlemmar och ”allierade” finns över hela Sverige men i Borås finns vi även i vår fina lokal i Rydboholm, gamla Rydboholmsbolagets kontorslokaler. Se program här bredvid och ring för föranmälan och övriga program och aktiviteter.
Telefon: 0707-249692

 

Program sommaren 2024
-OBS föranmälan krävs

16 juni planerings- och arbetsmöte
17 juni Studiebesök KRIS Gbg
19 juni Arbetsmöte IPAN
23 juni Pyssel&Snack m Malin (lera)
26 juni Öppet Hus (Malin o Anders)
27 juni styrelsemöte IPAN
17 juli Uppstart och öppet hus (Malin och Anders)
21 juli Pyssel&Snack m Malin (Junk-journal mm)
24 juli Öppet hus (Malin och Anders)
28 juli Pyssel&Snack m Malin

Vår konferens den 13-15 maj i Lund var helt grymt bra, en riktig energi-boost som jag tror vi behövde, vi som var med. Här en bild på en av våra förebilder, David Tobis, som också var en av key-notes på konferensen och vår ordförande och vice ordförande. David lyfte vikten av samverkan och nätverksbygge och passade på att slå ett slag för Socialkraft och vår ordförande, vi hoppas det blev ett litet frö till några av de svenska aktörerna som var med på konferensen.