Ny mobil logo mars 2019

Mordet på min dotter Donia

Jag hade själv varit stödfamilj, alltid levt ett sunt, friskt och nyktert familjeliv med goda relationer till socialtjänsten då jag hjälpt andra familjer och haft andras barn i min vård. Det fanns aldrig i min föreställningsvärld att de skulle varken vilja eller kunna få igenom ett LVU och ta mina barn ifrån mig och rasera deras liv.

Allt började med att jag behövde läggas in på sjukhus då jag hade fått väldigt högt blodtryck, jag bad om hjälp och barnen placerades frivilligt enligt SoL. Det blev konstig stämning, förtäckta hot och deras bedömningar om att ”behövde vila”, trots att jag var färdigvårdad, hemma och återställd och trots att jag grät och var förtvivlad och orolig förstod jag att de menade allvar med sina hot om LVU. Två hela skolterminer var de placerade under sådana omständigheter, vi fick träffas över helger och lov och socialtjänsten beskrev dem som väluppfostrade och harmoniska. Till slut kände jag att nu får det räcka, flickorna mådde inte bra och ville hem! Då vände dem allt emot mig och hotade att placera min äldsta dotter på institution. Jag vet att hon inte hade överlevt det, så jag flydde utomlands med henne och försökte kämpa för att få LVU upphävt för bägge mina flickor. De var 10 och 13 år gamla när det blev LVU.
De anklagade mig aldrig för droger eller omsorgssvikt gentemot flickorna men jag var kristen och det upplevde jag att de vände mot mig. Jag hade ingen möjlighet att själv avgöra om jag blivit återställd utan de ansåg att jag skulle vila…
 
Min äldre dotter som jag flydde med, mår bra, hon har gjort en fin yrkeskarriär och är en stark, vacker och stabil kvinna idag, trots de svåra trauman som samhället utsatte oss för.
Men Donia blev bara 15 år. Hon hade körtelfeber när hon dog men nekades att besöka läkare trots att hon haft hög feber i flera dygn. Trots att det finns många mycket allvarliga händelser som omgärdar dödsfallet har man aldrig utrett om det begicks något brott. Jag kan aldrig få ro att sörja innan Donias fall blir utrett ordentligt! Var hon gravid när hon dog? Varför var det vatten på golvet? Varför hade man tagit bort hennes kudde och tvättat medan allt annat låg smutsigt kvar? Varför hade hon blod runt näsan och sneda tänder, som hon inte haft alldeles strax före hon dog? Familjehemspappan var polis och familjehemsmamman en inflytelserik kvinna inom hästsporten.
Öppna grindarna och sekretess-dörrarna för en haverikommission!
Annina Karlsson

Kommentera gärna: