Ny mobil logo mars 2019

Utredning av socialtjänsten är onödigt...

Jag läste i DN idag att man beslutat sig att utreda socialtjänsten för att den fungerar så dåligt. Spara de pengarna, det är för sent, för stora brister och för akut för att utredningar och reformationer ska kunna göra nödvändig skillnad. Den sociala barnavården är säkert nödvändig. Det är svårt att föreställa hur vårt svenska samhälle ska kunna skydda unga mot vanvård utan att involvera det offentliga. Det som däremot chockerar mig är hur tolerant (eller blint) hela samhället är gentemot de övergrepp och missförhållanden som råder inom den social barnavården. Allt från enskilda socialsekreterare som saknar både anständig nivå av medmänsklighet och är direkt olämpliga för yrket till en juridisk process som till väsentliga delar fallerar totalt pga systemfel. Det räcker inte med reformation, det är meningslöst att hoppas på förbättringar och utveckling av socionomprogrammen, det är kontraproduktivt med fler socionomer och det är en absurd tanke att höja statusen för socialarbetarna genom att legitimera dem. För att klara av de genomgripande förändringar som krävs för att oskadliggöra det i Sverige absolut största hotet mot demokrati och rättssäkerhet – socialtjänsten – krävs inget mindre än en statlig haverikommission. Inget mindre än en statlig haverikommission kan ge oss de nödvändiga svaren på hur i det kunde gå så här illa, i ett i övrigt hyfsat tryggt och demokratiskt land som Sverige..

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln